Tójásgratin

Tójásgratin

Tójásgratin

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1,25 dl húsleves
  • 1,25 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt emmentáli sajt
  • só, fehérbors, őrölt szerecsendió
  • 8 kemény tojás
  • 4 kanál tejföl
  • pirospaprika, csípős mustár
  • 10 dkg bacon
  • 4 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és kicsit pirulni hagyjuk. A húslevessel és a tejszínnel felöntjük, majd kb. 5 percig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük és szitán áttörjük. A sárgák felét tejföllel és 5 dkg sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket. Egy tűzálló tálat kibélelünk baconnal, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a mártással meglocsoljuk. A megmaradt tojassárgáját a megmaradt 5 dkg sajttal és a morzsával összekeverjük, majd a mártásra szórjuk. 220 fokon 15 percig sütjük. Zöldsaláta illik hozzá.

Scroll to Top