Sajtos-póréhagymás kaszinótojás

Sajtos-póréhagymás kaszinótojás

Sajtos-póréhagymás kaszinótojás

​Sajtos-póréhagymás nyitott kaszinótojás családiasan: 20 darab esetén:

  • 10 db tojás
  • kb. ½ ek. mustár
  • kb. 1 ½ ek. majonéz
  • 2 ek.vaj
  • ¼ póréhagyma
  • kb 1 ek. tejföl
  • só, bors
  • 10 dkg eidami sajt lereszelve

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűlni hagyjuk. Óvatosan megpucoljuk, ezután hosszában kettévágjuk. Vajjal habosra keverjük tojások sárgáját, utána hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott póréhagymát és a tejfölt. Nagyon figyeljünk oda, hogy a krém ne maradjon nagyon puha. Nyomózsákba tesszük és mindegyik tojásba nyomunk annyit, hogy egy kicsit púpos legyen. Ha nincs a háznál nyomózsák, akkor kiskanál segítségével tudjuk helyettesíteni ezt az eszközt.. Miután elkészültünk hűtőbe tesszük, de okvetlenül takarjuk le fóliával, mert egyébként a krém hamar kiszárad.


Scroll to Top