Posírozott tojás

Posírozott tojás

Posírozott tojás

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 tk ecet
  • 1 tk só
  • 1 l víz

Elkészítés

Két nagyobb lábasban vizet forralunk, az egyikbe sót, a másikba ecetet teszünk. A tojásokat külön-külön kis tálkákba felütjük, vigyázva, nehogy a sárgájuk megsérüljön. A forró ecetes vízbe engedjük a tojásokat egymás után: mindegyik fehérjét a vízbe eresztés után óvatosan a kívánt alakúra formázzuk. (Én ezt úgy oldottam meg, hogy fém desszertes karikát tartottam a vízbe, ebbe öntöttem a tojást, és ez így nagyjából biztosította a kör alakot.) Mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen gyöngyözzön a víz és 3-5 percig posírozzuk a tojásokat. Utána szűrőkanállal átemeljük őket fél percre a forró, sós vízbe. Végül konyhai papírtörlőre szedjük a kész tojásokat, hogy felitassuk róluk a vizet. Azonnal fogyasztjuk.

Scroll to Top