Medvehagymás töltött tojások

Medvehagymás töltött tojások

Medvehagymás töltött tojások

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • só, őrölt fehérbors
  • 2 dl tej
  • 4-5 levél medvehagyma

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük. A medvehagymát apróra vágjuk. A vajból, tejből és lisztből sűrű besamelt főzünk /vajas rántás tejjel sűrűre főzve/. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük, és szitán vagy szűrőn áttörjük. A besamelt elkeverjük a tojások áttört sárgájával, a mustárral, sóval, borssal és a medvehagymával. Habzsákba tesszük a krémet és betöltjük vele a tojásokat. Salátával, zöldségekkel díszíthetjük. Majonézes salátát adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Scroll to Top