Kaszinótojás salátaágyon

Kaszinótojás salátaágyon

Kaszinótojás salátaágyon

A tojáshoz szükséges összetevők

  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 0.5 kk fehérbors
  • 0.5 kk só
  • 1 kk mustár
  • 1 ek majonéz


A bevonathoz szükséges összetevők

  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál mustár (ízlés szerint)
  • 0.25 kk citromlé3 csipet cukor

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
A vajat habosra keverjük.
A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
Franciasaláta ágyon tálaljuk.

Scroll to Top