Hagyományos kaszinótojás

Hagyományos kaszinótojás

Hagyományos kaszinótojás

Hozzávalók

  • 10 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • 3-5 dkg vaj
  • kevés cukor
  • bors

Az elkészítés menete

Az első és legfontosabb teendő a tojásfőzés. Keressünk egy megfelelő méretű lábast, amiben kényelmesen elférnek majd a tojások, és egymástól nem zavartatva főhetnek.
Ha elkészültek - legalább nyolc percet hagyjunk nekik a fürdőzésre -, távolítsuk el a héjukat, majd mindegyiket vágjuk félbe hosszában, és távolítsuk el a sárgájukat.
Ha 10 tojást főzünk, akkor egy egészet, és a félbevágott tojások sárgáját összetörjük, adunk hozzá egy kevés (3-5 dkg) vajat, simára keverjük.
A tejfölt, a majonézt és a mustárt keverjük össze, aprítsunk bele némi petrezselymet, ízesítsük egy csipetnyi cukorral, valamint sóval és frissen őrölt borssal.
Ha mindezzel kész vagyunk, keverjük össze a tojásos masszával, majd töltsük a krémet a kemény fehérjékbe, és már kész is vagyunk.

Scroll to Top