A hidegtálak dísze

A hideg előételek nem jelennek meg a mindennapi étkezésünkben, leginkább rendezvényeken, különleges, ünnepi alkalmakkor töltik be az esztétikusan étvágygerjesztő étel szerepét, pedig sok hasznos tulajdonságuk miatt ajánlatos bevezetni étrendünkbe.

Egészségtudatos étkezés

A tojás fogyasztása életünk minden szakaszában fontos az idegrendszeri funkciók fejlődése és szinten tartása terén. Rengeteg hasznos tápanyagot és vitamint tartalmaz (kalcium, jód, cink, vas, foszfor, kálium, szelén, magnézium, A, B2, B12, D és E vitamin, valamint karotin),

Kaszinótojás az USA-ban

November 2. National Deviled Egg Day! Az amerikaiak nem aprózzák el... az etnikai sokszínűség ellenére a tagállamok többségében ünneplik és elismerik, hogy a kaszinótojás is felkerült a „nemzeti ételek ünnepnapjai" listájára.

A kaszinótojás története

Történelmi feljegyzések, utalások szerint először Olaszországban, Rómában készítették az első kaszinótojást, amely Marcus Apicius Gavius mesterszakács, szakácskönyv-író nevéhez köthető.

Kaszinótojás Európában

Kontinensünk talán egyik "legelvetemültebb" kaszinótojás kedvelői a franciák. Egy XIX. századi angol utazó, William Kitchiner bejárta egész Európát és a franciaországi élményeiről szóló beszámolójából kitűnik, hogy a franciák a tojás elkészítésének 685 módját ismerik.

Scroll to Top